Eufy Robovac 11

Woon je in een ruimte met voornamelijk hardhouten vloeren? Is uw huisdier een kleine, pluizige hond of kat, of misschien een proefkonijn? De Eufy Robovac 11+ is een goede keuze voor iedereen die slechts een lichte onderhoudsbeurt wil. De botvac heeft geen fysieke barrières of wifi-mogelijkheden, maar hij is klein, wendbaar en stil, en het is gemakkelijk om reinigingen te plannen en verschillende reinigingsmodi te selecteren met de afstandsbediening. Bovendien is het moeilijk om met die betaalbare prijs te discussiëren.
In tegenstelling tot Ikea rekken in elkaar steken of het vervangen van de gloeilampen in uw koplampen, is stofzuigen een van die nooit eindigende, ondankbare huishoudelijke onderhoud klussen. Niemand merkt wanneer het klaar is, alleen wanneer het niet klaar is. Als u in het bezit bent van harige huisdieren, of kleine mensen verkruimelt, en u wilt een deel van de stofzuiglast van uw schouders halen, kan een robotvacuüm helpen – met het voorbehoud, natuurlijk, dat u ervoor moet zorgen dat uw vloeren vrij zijn van de echt grove spullen voordat u begint.

Ik testte de Eufy Robovac 11+ met Power Boost high-zuigingstechnologie over verschillende reinigingscycli in een één-niveau, twee-slaapkamer huishouden met tapijten, hardhouten vloeren en geaccumuleerde puin van twee volwassenen, twee kinderen en twee 35-kilo honden. De robotstofzuiger is stil, heeft een laag-profiel en is zeer wendbaar – een goede, betaalbare optie voor iedereen die er genoeg van heeft om een stofzuiger rond te duwen.

In tegenstelling tot veel andere stofzuigers die ik heb getest, heeft de Robovac 11+ geen Wi-Fi-functionaliteit. Dat maakt het echter bijzonder eenvoudig in te stellen. De handleiding adviseert dat u voorwerpen binnen 30 centimeter aan beide kanten en binnen 60 centimeter van het front ontruimt. Als u een ruimte hebt gevonden of vrijgemaakt, steekt u het oplaadstation in de muur en steekt u twee AAA-batterijen in de afstandsbediening.

In mijn hardlooptest duurde het vier uur om de stofzuiger op te laden voor een reinigingscyclus van een uur, die voldoende was voor de woonkamer en keuken, maar de slaapkamers onaangeroerd liet. Ik kreeg van Eufy te horen dat het vacuüm op tapijt automatisch in de Power Boost-stand gaat en ik heb ook op verschillende plaatsen de maximale zuigkracht geactiveerd. Als u de maximale zuigkracht niet inschakelt, zal de batterij waarschijnlijk iets langer meegaan.

Het eerste wat je zult merken is dat dit robotvacuüm echt, echt stil is. Ik heb het geluid gemeten op 59 decibel; ter vergelijking, het geluid van een gemiddelde stofzuiger is rond de 70 dB. We konden gesprekken voeren en televisie kijken terwijl het liep. In een opmerkelijk display heeft de stofzuiger zelfs de omtrek van mijn hond getraceerd terwijl ze goed op de grond sliep (Dit zegt veel over zowel onze hond als de stofzuiger).

De stofzuiger kwam ook heel goed tot zijn recht. Ruim een uur lang hoefde ik het alleen maar twee keer te redden als het in de nauwe ruimte tussen de bank en een stoel klem kwam te zitten, en één keer als het verstrikt raakte in verschillende stroomkabels die onder een commode lopen (Eufy instrueert je om stroomkabels te verwijderen voordat je ze schoonmaakt, dus dat ligt op mij…sorry Robovac 11+!). Het is stevig weerstaan een twee jaar oude staande op de top van het, wat betekent dat het zou een goede kandidaat voor robot vacuüm kat-rijden video’s die je hoopt dat virale zal gaan.

Door het lage profiel kon Robovac zich wagen onder bedden, kribben en banken. Hij navigeerde met de hand over de randen van het tapijt en de hardhouten bekleding van onze vloeren en klapte zelfs over de dunne metalen buizen die onze keukenstoelen als poten gebruiken. De druppelsensor van het vacuüm merkte de stap tussen het hoofdgedeelte van het huis en de wasruimte op en kantelde niet over de rand.

Het is vervelend om geen Wi-Fi te hebben en niet op afstand te kunnen zien hoe het vacuüm werkt, maar het is eenvoudig om de automatische reiniging via de afstandsbediening te plannen. Om het vacuüm handmatig om te leiden, richt u de afstandsbediening erop en gebruikt u de richtingstoetsen. U kunt de afstandsbediening ook gebruiken om de modi voor puntreiniging en randreiniging te activeren. Zijborstels helpen theoretisch om puin dichter bij de hongerige muil van het vacuüm te brengen. Het stofzuigsysteem heeft ook de stand voor eenpersoonskamers, waardoor een kleinere ruimte gedurende 30 minuten intensief wordt gereinigd.

Het was gemakkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. De meeste borstels springen gewoon in en uit, en de stoflade springt er ook uit door op een ontgrendelknop aan de bovenkant te drukken. Het bijgeleverde filter is een HEPA-filter dat gemakkelijk te reinigen is, en vervangende onderdelen zijn verkrijgbaar op Amazon. Als het vacuüm leeg begint te lopen op de batterij, schakelt het de zuiging uit en rustig, langzaam terug naar huis op te laden, een proces dat ik vond melancholisch en vreemd aandoenlijk.

Al met al presteerde de stofzuiger goed in alle categorieën, behalve … reiniging. Nadat ik in de ene slaapkamer met hardhouten vloeren en een dun vloerkleed de zuigstanden eenpersoonskamer en Power Boost had gebruikt, moest ik het vloerkleed weer over met een ander stofzuigsysteem om het helemaal schoon te krijgen. De Robovac 11+ maakte geen merkbare deuk in de hoeveelheid hondenhaar in het tapijt, hoewel het opvangbakje vol was toen ik het leegde.

Ik gebruikte de richtingsknoppen om Dust Ball Pac-Man in de woonkamer te spelen, alleen om te zien hoe de zijborstels de stofballen opzij duwen in plaats van ze aan te zuigen. Tegen het einde van de reinigingscyclus begon de stofzuiger vervilte plukjes hondenhaar achter te laten. Ik heb de borstels en het opvangbakje van de stofzuiger opgeruimd, waardoor het probleem een tijdje was verholpen, maar het zou vervelend zijn geweest om ’s nachts een schoonmaakbeurt te plannen en ’s ochtends ’s ochtends over de hele vloer kleine haarrestjes te vinden.
 

Al bij al is de Eufy Robovac 11+ eenvoudig in gebruik, stil en aantrekkelijk. Het is een goede optie voor degenen die willen een eenvoudige robot vacuüm om rond te draaien na het eten, maar misschien een niet zo-gravure een voor huizen met extravagant grote, harige bewoners.