Dirt Devil

Dirt Devil Logo

Oprichting

In 1905 werd het bedrijf opgericht in Cleveland, Ohio te Amerika. Waar de oprichter Phillip.A. Geier het bedrijf uit de grond stampte vanuit zijn eigen garage. Phillip maakte zelf metalen huishoudapparaten met de hand. Naarmate de vraag steeg, groeide het bedrijf verder uit en werd er ook een aanpassing gemaakt aan het productieproces. Er werd gekozen om twee proceslijnen uit te rollen. Zo maakte Dirt Devil niet enkel stofzuigers maar werden ook mixers, haardrogers en wasmachines gemaakt.



Rebranding tot Dirt Devil

In 1981 zag een groep investeerders het enorme potentieel van de kwalitatieve stofzuigers en de gebruikte technieken. Hierbij werd het bedrijf gerebrand tot Dirt Devil, waarbij aan de hand van een vernieuwde distributie- en marketingstrategie ook werd verkocht in grote supermarktketens. Met de introductie van het kruimeldief in 1984 door Dirt Devil werd de markt nog verder veroverd.

Dirt Devil vandaag

Vandaag de dag staat Dirt Devil gekend voor hun kwalitatieve premium stofzuigers. Waarbij wordt gestreefd naar het herkennen en verzadigen van de verwachtingen van de klanten. Dit door innovatieve technologie toe te passen en op een duurzame kwalitatieve manier tegemoet te komen aan de huishoudelijke noden. Met die filosofie werden ook de robotstofzuigers van Dirt Devil op de markt gebracht.

Dirt Devil Robotstofzuiger Spider
Dirt Devil Robotstofzuiger Spider