Hoe kies ik de juiste robotstofzuiger?

Heb je ervoor gekozen om een robotstofzuiger in huis te halen? Of ben je hierover aan het nadenken? Maar weet je niet welke type robotstofzuiger de beste is voor je? Het is immers moeilijk om door het bos van informatie de bomen nog te zien. Of tussen het stof de vloer. Aan de hand van dit artikel kan je alvast wat meer te weten komen over robotstofzuigers en welke types van robotstofzuigers het best in aanmerking komen op basis van je eigen verwachtingen.

Keuzehulp Bol.com   Keuzehulp Coolblue

Hoe ziet je woning eruit? Welke vloer?

De eerste stap die je moet zetten om de juiste robotstofzuiger te vinden, is het nadenken over hoe je de robotstofzuiger wil gebruiken. Zo begin je best met het in kaart brengen van waar en wanneer je de robotstofzuiger wil laten werken. Met waar wordt bedoeld in welke kamers, want afhankelijk van het type vloer of ondergrond zijn er namelijk verschillen. Zo zijn er robotstofzuigers speciaal gemaakt voor parket- en vinylvloeren, maar ook voor voor vast tapijt of tapis plain. In dit artikel vind je meer informatie over de beste toestellen voor het type vloeren.

Kiezen robotstofzuiger
Welke robotstofzuiger voor welke types ondergronden?

Daarnaast zijn er mogelijk ook ruimtes waar je liever niet hebt dat de robotstofzuiger komt. Aan de hand van een virtuele muur kan vermeden worden dat de robotstofzuiger de kabels onder het bureau in de war brengt. Maar ook in de kinderkamer waar er speelgoed, zoals legoblokjes kunnen worden opgezogen. Een infrarood straal beperkt dan de beweegruimte van de robotstofzuiger. De functionaliteit van het beperken van de beweegruimte aan de hand van een virtuele muur is niet standaard en slechts te vinden bij een beperkt aantal toestellen.

Wanneer wil je de robotstofzuiger gebruiken?

Vervolgens komt de misschien ietwat vreemde vraag, wanneer wil je de robotstofzuiger gebruiken? Toch is het belangrijk om hierbij stil te staan, zo zijn er heel wat robotstofzuigers die net als gewone stofzuigers best wat lawaai maken. Als je plant om ’s nachts de robotstofzuiger te laten draaien om zo de volgende morgen een propere vloer te vinden, of terwijl je thuis aan het werken bent dan is het belangrijk om even stil te staan bij het lawaai. Aan de hand van het aantal decibel dat het toestel produceert kan je zien hoe luid een toestel is.

Wanneer zal je de robotstofzuiger gebruiken?
Wanneer zal je de robotstofzuiger gebruiken?

Als je van plan bent om de robotstofzuiger enkel te laten werken op momenten dat je niet thuis bent, speelt dit lawaai natuurlijk minder een rol. Daarbij kan je er ook voor kiezen om een programmeerbare robotstofzuiger aan te schaffen, deze kan worden ingeschakeld op een vast ingesteld tijdstip. Zo kom je, zonder extra na te denken, ’s avonds thuis in een proper huis.

Bekijk promoties Bol.com   Bekijk promoties Coolblue

Als je meer wil te weten komen over de verschillende merken die robotstofzuigers maken, kan je via dit artikel meer informatie vinden.