Welk type robotstofzuiger is het best voor huisdieren?

Huisdieren en robotstofzuiger
Huisdieren en robotstofzuiger

Robotstofzuigers met huisdieren

Zoals je op deze site kan lezen zijn er heel wat verschillende types robotstofzuigers voor het gewone huishouden. Echter als je huisdieren hebt zoals honden en katten dan is een specifieke robotstofzuiger meer aangewezen. Zo zijn deze speciale robotstofzuigers ervoor gemaakt om zowel meer haartjes op te pikken maar meestal ook met een sterkere HEPA filter. Waarbij HEPA staat voor high-efficiency particulate air waarbij een sterkere filter beter in staat is om de totale hoeveelheid kleine stofdeeltjes (0,3 micrometer) bij te houden. Dit wordt uitgedrukt in de retentie van deze stofdeeltjes. Deze twee kenmerken zorgen er dan ook voor dat mensen met een allergie aan dierenhaar ook vlot op bezoek kunnen komen.

Alhoewel dat deze toestellen iets duurder zijn van prijs zal je toch genieten van de pure kracht die ze bieden. Zo zal je met deze toestellen niet meer iedere avond zelf aan de slag moeten om het huis haarvrij te maken van je geliefde viervoeter(s). Alhoewel het internet volstaat van leuke filmpjes van honden en katten die rondjes rijden op een robotstofzuiger kan je onaangename verassingen beter vermijden zoals het uitsmeren van urine of hondenpoep daarom kijk je best eerst hoe je hond met de robotstofzuiger omgaat. Zo zijn er heel wat honden bang van de klassieke steelstofzuigers maar ook de robotstofzuigers kunnen je hond angst inboezemen.

De vijf beste robotstofzuigers voor huisdieren

1. Roomba i7


Alhoewel dit toestel niet expliciet wordt verkocht als een robotstofzuiger voor huisdieren heeft dit wel alle troeven om ook deze taken te verrichten. De Roomba i7-robotstofzuiger heeft een hoogwaardige 3-staps schoonmaaksysteem met dubbele (rubbere) borstels geschikt om alle vloertypen in je huis schoon te maken. Het toestel ook uitgerust met een tapijtbooster waar zelfs op dikker of hoogwollig tapijt al het stof worden opgezogen. Zo kom je steeds thuis in een proper huis! Een nadeel van dit sterke toestel is wel dat het prijziger is dan de andere modellen. De Roomba i7-robot leert snel elke kamer kennen, brengt deze in kaart en past zich aan met behulp van de Imprint Smart Mapping-technologie. En met de iRobot app heb je alle schoonmaakkracht binnen handbereik en regel je alles met je smartphone.


Bekijk bij Bol.com   Bekijk bij Coolblue


2. Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected
Net zoals de Roomba 975 is de Neato Botvac D7 Connected niet enkel een robotstofzuiger die erop gericht is om haar van huisdieren op te pikken. Ook dit toestel scoort op alle vlakken goed. Met zijn grote sterke wielen en speciaal gemaakte borstel is dit allround toestel om zelfs geschikt om op langharig tapijt alle hondenharen op te zuigen. Daarbij heeft het toestel in tegenstelling tot meeste ronde robotstofzuigers een D-vorm, hierdoor kan de Neato Botvac D7 Connected ook beter langs muren al het stof oppikken. Het toestel is dan wel niet uitgerust met een ingebouwde camera om obstakels te herkennen maar toch laten de botsingen geen sporen na. Wel mag je niet vergeten om de eet- en drinkbak niet weg te zetten of een magnetische strip rondom te bevestigen zodat deze niet geraakt worden. Daarbij kan dit toestel ook worden beheerst met de speciaal ontworpen smartphone app.


Bekijk bij Bol.com   Bekijk bij Coolblue


3. Roomba 975

iRobot Roomba 975
De Roomba 975 is een van de best-verkopende versies van alle robotstofzuigers. Er werd zelfs een nieuw model gebouwd op dezelfde principes namelijk de Roomba 975. Alhoewel dit toestel iets minder functionaliteiten heeft dan de nieuwere modellen is deze  betrouwbare robotstofzuiger toch nog steeds in staat om een kraaknet resultaat te bieden. Dit aan de hand van een proces bestaande uit meerdere stappen. Zo zullen de borstels eerst grondig de vloer onder handen nemen en wordt vervolgens het stof opgezogen. De Roomba 971 kan zowel worden opgestart door een simpele druk op de knop maar ook door het inplannen van automatische schoonmaak momenten. De Roomba 975 heeft ook een WIFI-integratie met een smartphone app, waarbij je zelfs op afstand de robotstofzuiger aan het werk kan zetten.  Daarnaast hoef je je ook geen zorgen maken over het botsen met muren of trappen want aan de hand van het slimme iAdapt navigatie systeem met camera kan de Roomba snel en vlot doorheen iedere kamer lopen zonder te stoten op obstakels. Dit ietwat oudere toestel vergt wel wat meer onderhoud dan de nieuwere toestellen, zo zul je vaker de borstels moeten ontborstelen, zeker als je langharige honden hebt zoals een collies. Het stofzuigen van de kamerhoeken en lang tapijt lukken voor dit toestel ook iets minder goed.


Bekijk bij Bol.com   Bekijk bij Coolblue


4. iRobot Roomba s9+

iRobot Roomba s9+
De iRobot Roomba s9+ is dé beste robotstofzuiger als het aankomt op dierenharen. In volgend artikel staat alles wat u moet weten als je de iRobot Roomba s9+ aan wil schaffen, van de sterke punten tot de gebieden waar hij een beetje buitenspel staat.


Bekijk bij Bol.com   Bekijk bij Coolblue5. Rowenta Explorer Serie 80


Combineert geavanceerde technologie met gebruiksvriendelijke bediening, de Rowenta Explorer Serie 80 Robotstofzuiger is een uitstekende schoonmaakoplossing die je hele huis met het grootste gemak schoonmaakt. Ontdek een automatische stofzuiger die overal geraakt met supernauwkeurige navigatie- en personaliseringsinstellingen, waardoor je tijd bespaart door een eenvoudige en intuïtieve gebruiksvriendelijke ervaring. De allernieuwste technologie, een krachtige combinatie: het Aqua Force systeem dweilt de vloer tijdens het stofzuigen, een Animal Turboborstel rekent af met haar en troep van dieren, en zoveel meer. Ontdek hoe je moeiteloos grondige reinigingsresultaten kan behalen met de Rowenta Robot app, compatibiliteit met je spraakgestuurde assistent (Google en Alexa) en automatische WiFi-verbinding.


Bekijk bij Bol.com   Bekijk bij Coolblue


Hoe je huisdier leren omgaan met de robotstofzuiger?

Om de angst van je hond te overwinnen begin je best gewoon met het uitstallen van de robotstofzuiger zonder deze aan te zetten. Dan kan de hond rustig aan het toestel ruiken en leren kennen. Als de hond gewoon is aan de robotstofzuiger kan je deze aanzetten. Als je hond geen angst toont of niet blaft naar de robotstofzuiger dan hoef je je hoogstwaarschijnlijk geen zorgen maken. Als er toch een duidelijke angstige reactie is, is het best om deze kort aan te zetten de hond te kalmeren door hem positieve aandacht te geven door hem te strelen en hem gerust te stellen. Als dit zorgt voor een verbetering in zijn reactie kan je deze langer aanplaatsen en kijken hoe de situatie vordert. Als er geen verbetering zichtbaar is kan je natuurlijk ook je hond buiten in de tuin laten spelen of tijdelijk in een andere ruimte plaatsen.