Roomba 880

Niemand wil blindelings een aankoopbeslissing nemen, vooral niet een grote. Voordat u honderden euro gaat uitgeven aan een high-tech robot stofzuiger, moet u weten hoe goed het werkt en of uw investering zal uw leven een beetje makkelijker.

We hebben alles wat u moet weten als u overweegt om de iRobot Roomba 880 robotvacuüm aan te schaffen, van de sterke punten tot de gebieden waar hij een beetje buitenspel staat.

De robotstofzuiger
De iRobot Roomba 880 is een high-end robotvacuüm – de op één na meest geavanceerde van het iRobot-merk – en wordt geprijsd op €880 in de iRobot-winkel. Het heeft automatische zelfoplading, een optie voor geplande schoonmaakbeurten, een knoopvrije vuilafzuiger voor het omgaan met haar en navigatie in meerdere kamers voor het schoonmaken van maximaal drie kamers.

Hij wordt geleverd met een iRobot XLife-batterij met langere levensduur, twee Virtual Wall Lighthouses (ontworpen om de robot uit gebieden buiten de limieten te houden), een geïntegreerde “thuisbasis”, een afstandsbediening en een extra HEPA-filter. Het is een indrukwekkende reeks functies.

De beoordelingen
We analyseerden reviews van verschillende robot stofzuigers om te zien wat experts en winkelend publiek te zeggen had, combinerend door expert meningen en bijna 8.000 reviews op sites waaronder de Sweethome, CNET en Good Housekeeping.

De iRobot Roomba 880 behaalde een totaalscore van 8,7 (vergeleken met een gemiddelde van 8,6 voor alle stofzuigers die we onderzochten). Het scoorde met name hoog op het gebied van vaardigheid in vloerreiniging van hardhout (9,4 vergeleken met 9,2 gemiddeld), programmeer- en bedieningsgemak (9,8 vergeleken met 9,2 gemiddeld) en duurzaamheid (9,6 vergeleken met 9,0 gemiddeld).

De Roomba 880 schoot tekort op het gebied van wendbaarheid (7,8 tegenover 8,0 gemiddeld) en geluidsniveau (6,7 tegenover 7,9 gemiddeld).

De pluspunten
Over het geheel genomen verdiende de Roomba 880 bijna gemiddeld of iets boven het gemiddelde van de andere robots die we analyseerden. Kopers leken vooral blij dat, hoewel het het sterkst is op kale vloeren, het zowel vloeren als tapijt vrij goed kan reinigen. Het gebruiksgemak en het onderhoud leverden ook hoge cijfers op.

Gebruikers waren vooral tevreden over de volgende functies:

Prestaties op blote vloeren en tapijt
Oppikken van dierenhaar
Schoonmaken onder meubilair
Gemak van het schoonmaken
Bijgeleverde afstandsbediening

De nadelen
Maar de recensies waren geen slappe kerker. Consumenten melden dat de Roomba 880 relatief veel lawaai maakt tijdens het schoonmaken, iets wat voor sommige mensen hinderlijk kan zijn. Daarnaast kan navigatie een probleem zijn; het is bekend dat de robot delen van kamers onaangeroerd laat.

De meest geciteerde minpunten kwamen daarbij aan bod:

De prestaties van het zijn minder op tapijten
Openheid om delen van kamers te missen tijdens het schoonmaken
Hoog geluidsniveau tijdens bedrijf

Het verdict
Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en duurzaam vacuüm van een betrouwbaar merk, raden wij de iRobot Roomba 880 aan. Het eenvoudig te programmeren ontwerp en de handige afstandsbediening maken het een bijzonder goede pasvorm voor drukke bewoners.

Hoog geluidsniveau tijdens bedrijf

Het verdict
Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en duurzaam vacuüm van een betrouwbaar merk, raden wij de iRobot Roomba 880 aan. Het eenvoudig te programmeren ontwerp en de handige afstandsbediening maken het een bijzonder goede pasvorm voor drukke bewoners. Het eenvoudig te programmeren ontwerp en de handige afstandsbediening maken het een bijzonder goede pasvorm voor drukke bewoners.